پاورپوینت مطالعه، شناخت تاریخی و تحلیل معماری باغ های صفوی بهشهر (اشرف البلاد)
پاورپوینت مطالعه، شناخت تاریخی و تحلیل معماری باغ های صفوی بهشهر (اشرف البلاد)

پاورپوینت مطالعه ، شناخت تاریخی و تحلیل معماری باغ های صفوی بهشهر (اشرف البلاد) در 68 صفحه

اشرف البلاد نام قدیم بهشهر کنونی است. این شهر و مجموعه باغ های آن به سال 1021 ه.ق به دستور شاه عباس صفوی طرح ریزی و احداث شده است. نظر به اینکه باغ های اشرف به دلیل واقع شدن در دل جنگل های انبوه، پرآب و دامنه کوه های جنگلی شمال ایران از منحصر به فردترین باغ های صفویان به شمار می رود.

بر اساس گزارش های به جای مانده از سیاحان آن زمان، شاه عباس طرح شهر عظیمی را که نمونه باشکوه آن را قبلاً در اصفهان پیاده کرده بود، در قصبه اشرف و فرح آباد طرح ریزی و بنیان می نهد و سپس با تشویق، ترغیب و کوچاندن اقوام مختلف از جمله قفقازیان (گرجیان) رونق خاصی به این دو شهر می بخشد به طوری که این امر در ساختار اجتماعی و طبقاتی حاکمه کشور نقش اساسی ایفا پیدا کرده است.

در زمینه چگونگی بنا، وجه تسمیه شهر و احداث کاخ ها و عمارات اشرف، نظرها و نوشته های زیادی موجود است. نویسنده کتاب فرهنگ روستایی در خصوص وجه تسمیه اشرف آورده است: « شاه عباس شهر اشرف را به نام خانم اشرف الملوک ساخته و آن را اشرف البلاد نام نهاد...»

مجموعه کوشک باغ های اشرف که روزگاری یکی از زیباترین و باشکوه ترین باغ های صفویان شمرده می شد، امروزه در پس نابسمانی های توسعه بی رویه شهر مستور و مهجور مانده است و چندان نشانی از گذشته پررونق خود ندارد و کسی نیز سراغشان را نمی گیرد. از هفت باغ اندر باغ متمرکز داخل شهر، حمام ها و آب انبارهای اشرف که در دامنه شمالی کوه جهان مورا و در زمینی با شیب ملایم طرح ریزی شده بود، تنها باغ چهلستون (دیوانخانه) و بقایایی از باغ تپه، باغ چشمه یا چشمه عمارت و یک آب انبار موجود است. کاخ صفی آباد به دلیل موقعیت ممتاز استقرار، طی فراز و نشیب های فراوان دوره های مختلف بر فراز کوه مشرف به شهر پابرجاست. بقایای مجموعه عباس آباد شامل: کوشک باغ، سد، حمام، برج های دیده بانی و کوشک وسط دریاچه و ...( واقع در نه کیلومتری جنوب شرق بهشهر باقی است . خوشبختانه از سوی همکاران سازمان میراث فرهنگی پژوهش های باستان شناسی، حفاظتی و مرمتی نسبتاً وسیعی روی باغ های بهشهر، در حال انجام است. عوارض زمین در موقعیت های مختلف در شکل باغ تاثیر دارد...)

بنابراین گزارش های سیاحان و نویسندگان، عماراتی که در باغ های اشاره شده قرار داشته از کاخ های سلطنتی- سکونتی بسیار مصفا و چشمگیر عصر خود بوده است. این باغ ها، با رعایت اصول هندسی و تقارن ویژه باغ های ایرانی که در فلات مرکزی ایران مکرراً به کار رفته است طراحی شده و ساختمان آن حداقل هفت سال به طول انجامیده است.


پاورپوینت مطالعه ، شناخت تاریخی و تحلیل معماری باغ های صفوی بهشهر (اشرف البلاد) یکی از کامل ترین و جامع ترین پرژه در معرفی و شناخت باغ های صفوی بهشهر به همراه تصاویر، نقشه، کروکی، جانمایی باغ ها در منطقه، وجه تاریخی و گزارش سیاحان و جهانگردانی که از این شهر بازدید و از عظمت و شکوه باغ های آن گزارش تهیه کرده اند، مورد بررسی قرار گرفته و علاوه بر آن به معماری باغ ها، فضاها و عناصر باغ ها و به خصوص باغ ها و عماراتی که موجود است پرداخته شده است.

این محصول تا حالا 1 بار فروخته شده است
فایل هایی که پس از خرید می توانید دانلود نمائید

behshahr gardens_1609742423_44815_7918_1021.zip107.82 MB
پرداخت و دانلود محصول
بررسی اعتبار کد دریافت کد تخفیف
مبلغ قابل پرداخت : 17,000 تومان پرداخت از طریق درگاه
انتقال به صفحه پرداخت