گونه شناسی معماری روستایی استان گلستان در قالب pdf (قابل کپی به word) در 32 صفحه
استان گلستان را می توان از نظر اقلیم، شرایط جغرافیایی و ناهمواری ها به 4 منطقه جغرافیایی تقسیم کرد؛ این مناطق عبارتند از منطقه نیمه بیابانی(استپ ترکمن صحرا)، جلگه، کوهپایه و کوهستان.
در گلستان نیز، خانه روستایی علاوه بر محل سکونت یک واحد اقتصادی محسوب می شود. وجود فضاهای جانبی مانند محل نگهداری دام، علوفه و انبار محصولات کشاورزی نشان دهنده انجام فعالیت های معیشتی در درون مجموعه های مسکونی ست.
شکل کلی بناها در استپ، خطی است و اتاق ها در یک ردیف طولی در کنار هم قرار می گیرند. گسترش خانه ها در سطح از یک اتاق و سکوی جلوی آن به دو یا چند اتاق در راستای خط طولی بنا انجام می شود. با این حال در موارد معدودی بناهایی دیده می شود که فاقد کرسی هستند. در برخی نمونه ها، طول ایوان سرتاسر طول ساختمان در وجه اصلی آن را در بر می گیرد. در دیگر نمونه ها بخشی از فضای جلویی اتاق ها را ایوان تشکیل می دهد. این ایوان در گوشه ساختمان و یا میانه وجه اصلی آن ایجاد شده است.
این پروژه به بررسی گونه شناسی خانه های روستایی استان گلستان در 4 منطقه جغرافیایی نیمه بیابانی(استپ ترکمن صحرا)، جلگه، کوهپایه و کوهستان به همراه تصویر، نقشه و کروکی و ... می پردازد.
goneshenasi_1603182734_43132_7918_1376.zip3.98 MB |